04-09-2023

Het boorproces in Delft vordert

Het boorproces vordert. De afgelopen weken stonden in het teken van het nemen van kernen (of monsters) van gesteenten. Hiermee kunnen onder andere de onderzoekers van TU Delft waardevolle gegevens verzamelen over de aardwarmtebron.

Voorbereidingen testlocatie
Tegelijkertijd starten deze week de voorbereidingen voor de aanleg van de testwateropslag. Zo komt er een tijdelijke overbrugging over de Rotterdamseweg. Via die overbrugging met leidingen wordt over een aantal weken testwater uit de productieput overgebracht naar het speciale opslagterrein aan de overzijde van de Rotterdamseweg.

Tijdelijke omleiding in de nacht van 29 op 30 augustus
De opbouw van de overbrugging is in de nacht van 29 op 30 augustus. Hiervoor wordt een tijdelijke omleidingsroute ingesteld en verkeersbegeleiders zullen het verkeer begeleiden. De woningen en bedrijven blijven gewoon bereikbaar.

Het opslagterrein zelf bevindt zich op de afgesloten bouwplaats van AM Wonen aan de zijde van de Nieuwe Haven. In grote speciale opslagtanks wordt straks het warme water opgeslagen. Het testen van de productieput is belangrijk. Uit de testen moet onder andere blijken wat de warmtecapaciteit is van de productieput. Het warme formatiewater dat hierbij vrij komt, wordt tijdelijk opgeslagen in de opslagtanks.  Nadat hier monsters van worden genomen en het is afgekoeld, wordt het testwater afgevoerd en verwerkt door een specialistisch bedrijf.

Blijf via de website van Geothermie Delft op de hoogte van de ontwikkelingen. Zelf benieuwd? Neem dan een kijkje vanaf het dak vanaf de nieuw ingerichte zichtlocatie (naast de WarmteKrachtCentrale).

Het boorproces vordert. De afgelopen weken stonden in het teken van het nemen van kernen (of monsters) van gesteenten.