01-05-2023

Belangrijke stap voor Geothermie Delft

Deze week is een belangrijke stap gezet bij het project Geothermie Delft (GTD), de nieuwe aardwarmtebron op de campus van TU Delft. Het consortium achter GTD B.V. heeft het besluit genomen om de vervolginvestering te doen om de geothermiebron te realiseren en het onderzoeksprogramma te starten. Hiermee staan de lichten op groen om deze zomer te starten met het boren van de aardwarmteputten.

De rol van geothermie in Delft

Tegen de achtergrond van de huidige energiecrisis, wordt het versnellen van de energietransitie met de dag urgenter. Ook moet de CO₂-uitstoot in 2030 met 55\% verminderd zijn ten opzichte van 1990. Dan moeten 1,5 miljoen huishoudens in Nederland en ruim 15.000 huishoudens in Delft zijn verduurzaamd en aardgasvrij zijn. Geothermie Delft speelt daarin voor de campus van TU Delft en de stad Delft een sleutelrol. Deze bron zal namelijk duurzame warmte en wetenschappelijke inzichten opleveren.

Met het nemen van dit investeringsbesluit zetten TU Delft, Aardyn, Shell en Energie Beheer Nederland (EBN) een essentiële stap voorwaarts in het project.

Lees het hele artikel.

De lichten staan op groen om deze zomer te starten met het boren van de aardwarmteputten in Delft.